Välkomna med på resan!

Idag går startskottet för bloggen som ska ta Er med på vår resa. Vi är påväg till Rumänien och en ny säsong i våra liv.

Resan började redan hösten 2016 då vi; Anders & Camilla Liljeqvist, så tydligt förstod att Gud ville att vi skulle  ”gå”.  Just då trivdes vi bra med det vi höll på med och ville inte alls ge oss av. Men Gud gav sig inte. Han sände människor i vår väg med konkreta hälsningar. Så efter en tid förstod vi båda två att Gud höll på att förbereda oss inför utlandsarbete inom mission.

Under 2018 passade vi på att besöka olika missionsprojekt. I oktober besökte vi Rumänien och det arbete som Lars och Barbro Gustavsson via FCE och EFI-fadder, är med och driver i Margihta. När vi var där kände vi båda två ”att det är hit vi ska”! Vi bestämde oss för att hålla detta för oss själva ett tag och be lite extra över det. Redan sommaren efter när vi träffade Barbro och Lars hemma i Sverige så sa dom att de hade känt samma sak som vi. - ”Kanske det är ni som skall ta vid när vi går i pension?” 

Kort därefter ville församlingarna som står bakom Lars och Barbro träffa oss. Pga Corona kunde vi inte göra besöken under våren 2020 men har kunnat göra dem på olika sätt under hösten 2020. Det har varit så roligt att få möta alla fina församlingar som alla har gemensamt att de har EFI och Margihta varmt i sina hjärtan. 

Vi har som mål att komma iväg till Rumänien under hösten 2021. Allt beror förstås på hur Corona situationen utvecklar sig. Vi längtar efter att få komma till Margihta och gå bredvid och få börja jobba ihop med Barbro och Lars. Att på plats få lära oss hur organisationen fungerar och successivt, bit för bit ta vid det de lämnar inför sin pension. Ingen vet ju hur något kommer vara eller fungera efter Corona. Troligtvis kommer det att födas många nya projekt, genom behov som uppkommit under pandemin. Ett område som vi vet att vi kommer jobba med är FCE:s arbete som innebär integration av  romer. På många olika sätt försöker man hjälpa romerna i området att integreras i samhället. Ett annat område som FCE arbetar med är de ”barn” som togs omhand för 30 år sen. De är nu unga vuxna som behöver hitta jobb och bostäder där de kan få hjälp att klara sig mer på egen hand. Det handlar om hjälp till självhjälp.

Kontakten med Sverige; gåvogivare, volontärer och andra som vill vara med och göra skillnad i Margitha är viktig. Detta är ett nav i FCE och EFI - fadders arbete. Studiebesök, tillfällig praktisk hjälp av hantverkare och andra, kommer fortsatt vara en viktig del i arbetet där. Vi drömmer om att kunna fortsätta att ta emot ungdomar och andra grupper för studiebesök och praktik. FCE i Marghita vill vara en plats dit man kan komma och få träna sig praktiskt i missionsarbete. Det gör något både med de som kommer på besök och med oss som är på plats. Vi ser så fram emot att tillsammans med Er alla få vara händer och fötter, ljus och salt i ett land där behoven fortfarande är stora. Så håll koll på den här bloggen. Vi kommer att ta Er med på vår livs resa. Nu är vi påväg!Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg