EFI fadder

Lördagen den 20 mars hade EFI fadder sin andra webbsändning. Det blev liksom den vi hade i november en succé! Kvällens insamling gav 98 000 kr på en timma!! Tack alla som swishade en gåva. Du är med och gör skillnad. Det handlar om att bära tillsammans! 

Jag tänker på berättelsen i bibeln som handlar om  den lame mannen som behövde komma fram till Jesus. Mannen hade fyra kompisar som bestämt sig för att hjälpa honom dit! De bar honom genom att hålla i var sitt hörn av madrassen. Alla fyra var viktiga för att mannen skulle nå fram till Jesus som var hans mål. Vad hade hänt om dom bara varit tre som höll i madrassen? Det hade blivit tungt och väldigt ostabilt. För att inte tala om hur svårt det hade varit att ”vira ner” bädden genom hålet i taket på huset där Jesus fanns. Det hade nästan inte gått - om det hade fattats en person som bar i det fjärde hörnet på mannens bädd. Så Du förstår hur viktigt det är med ALLA ER som valt att vara med i EFI fadders ”bärarlag”. Din gåva och ditt engagemang GÖR skillnad! Ja, vi är så tacksamma glada för Er alla :))


Du som har följt oss här på bloggen vet att startskottet för EFI Fadders arbete (Elim Fellowship International) gick när Barbro och Lars Gustavsson, för 30 år sen kom till Marghita i Rumänien. 

Jag har tidigare berättat att dom tillsammans med andra volontärer startade barnhem, familjehem och så småningom även stödboenden för barnen som togs om hand från de statliga sjukhusen.  Allt eftersom barnen växt upp, så har behoven förändrats och arbetet på plats har utvecklats. Under årens lopp har detta inneburit att fler projekt har startats upp!


FCE (Fundația Creștină Elim) är den rumänska organisationen på plats i Marghita. Den leds av rumäner och har fått sitt namn efter bibelberättelsen i 2 Mosebok som handlar om Israels folk som var påväg genom öknen. De kom till platsen Elim; en underbar oas (likt FCE) där det fanns tolv vattenkällor och sjuttio palmträd!! 


Ännu behövs det svenska stödet via EFI fadder i Margitha. Från början var Elimförsamlingen Askeby/Örtomta utanför Linköping huvudman för arbetet men sedan sju år tillbaka, drivs arbetet i egen juridisk person, med en egen styrelse och som en insamlingsstiftelse med 90-konto, vilket innebär trygghet för givarna.


EFI fadder insamlingsstiftelse  har en styrelse med tiotal medlemmar. De har tät kontakt med FCEs ledning. Alla som jobbar för svenska EFI Fadder är frivilligarbetare. Det finns inget kontor, utan alla arbetar hemifrån över hela landet. Tack vare alla frivilligarbetare så går endast 1 % av EFI fadders insamlade medel till administrativa kostnader. Hela 99% av de insamlade medlen går alltså direkt till verksamheten i FCE Rumänien! Detta skapar stort förtroende för EFI fadders insamlingsarbete. Det är vi är väldigt stolta över!!


I ett tidigare blogginlägg har jag skrivit om ”Glada volontärer” Nästa fredag blir det en bloggpaus. Då tar vi ett litet påsklov i bloggskrivandet. Ha en välsignad påsk allesammans 🐓🌷🍃 Vi ses igen den 9/4.

Kommentarer

Populära inlägg