Allting har sin tid

Det tar sin tid att förbereda sig. Många har frågat hur vi ”gör oss iordning” inför det nya som vi ska in i snart.

Det är som att skala en lök. Man får ta ett skikt i taget; 


1). Redan i januari 2019 bestämde vi oss för att berätta för familjen och våra närmaste vänner. Vi kände att det är viktigt att ha med dem tidigt i vår process.


2). Under hela processen har Anders och jag medvetet jobbat med oss själva, tillsammans. 

Som vi skrev i förra blogginlägget så har vi träffat flera par som varit och är ute i mission. Vi har fått veta att det är bra att utsätta sig för förändringar, redan här hemma, innan man reser ut. Genom att utmanas redan här, så kan man mycket mer förbereda sig på hur man ev kommer att reagera på den nya platsen och i ny kontext. 


3). Att sälja huset och flytta till lägenhet på annan ort var nästa steg. För mig var det 10:e flytten, medans det var den första för min man. Anders har bott i Värnamo i hela sitt liv. För honom blev det en ny upplevelse att bo på en ny plats. Helt ärligt så har allt det nya fått honom att blomma!


4). I samband med flytten skalade vi av rejält. Vi sålde, gav bort och slängde saker och möbler för att få plats på våra 86,5 kvadrat i vår nya trea. Tänk egentligen vad lite man behöver. Det är inte mycket vi saknar av det som vi hade i vår stora villa i Värnamo.


För vi trivs så bra här. Vi är aktiva i Pingst i Jönköping. Anders tycker om att hjälpa till på Erikshjälpens secondhandbutik. Jag har världens bästa jobb på ett HVB hem för ungdomar som drivs av frälsningsarmén. Måste dock erkänna att vi ibland blir lite oroliga över ”att vi ska trivas FÖR bra här, så vi kanske glömmer att vi är påväg”. 


Men det nog ingen risk. Det rör på sig hela tiden. Just nu går vi in i en intensiv tid fram emot de sista förberedelserna. Man kan ju tycka att det är lång tid kvar (beräknar att vi åker i mitten av oktober) men vi vet ju alla hur snabbt tiden far iväg!


Vi är så tacksamma till Pingstförsamlingen i Linköping som har tagit arbetsgivaransvar och som kommer vara den församling som sänder ut oss. De sköter den ekonomiska biten, och just nu kollar dom runt vilka andra församlingar som vill vara med och stödja oss. En efter en får vi svar från församlingar som vill stå med oss ekonomiskt. Vi är så glada och tacksamma för alla dessa som vill vara med och göra skillnad tillsammans med oss i Marghita.


Det står i bibeln ”att det du gjort för en av mina minsta, det har du gjort för mig”. Gud gläds i sin himmel när han ser hur vi på jorden bryr oss om varandra. Tänk att tillsammans få vara händer o fötter, öron och ögon för de som behöver hjälp. Det är stort! Vi längtar.


Tack till Er alla som vill följa oss här på bloggen. Vi kunde inte drömma om att ni skulle vara så många som vill läsa vår blogg. Nästa vecka ska ni få lära känna platsen; Margitha dit vi ska flytta. Man kan inte annat än att tycka om platsen, staden och människorna som bor där.


Guds frid allesammans/ Camilla


Kommentarer

Populära inlägg