Vilken sommar

I slutet av Juli åkte vi till Sverige för semester. I år valde vi att stanna lite längre i Rumänien för att bla få vara med på några av de läger som hålls oavbrutet på vår lägergård under sommaren. Varje år deltar över 100 barn och vår personal gör sitt yttersta för att ge barnen fina sommarminnen. 

I Sverige åkte vi direkt till Öland där vi bokat ett hus ihop med alla våra barn och barnbarn. Det var underbart att äntligen ses för att ”bara vara” tillsammans. Dagarna fyllde vi med bad, utflykter, lek och bus! Bästa starten på semestern i Sverige.


Efter en vår som inte blev som vi tänkt (vem hade anat att ett krig skulle komma) så var det extra skönt att komma hem till Sverige och vila. 

Planen var fyra veckors vila och sen två veckors jobb (besök i kyrkor för att info om EFI fadder). 


Strax innan vi skulle åka så startade en process som vi trodde ”skulle ta ett tag”. Lägenheten i Sverige känns lite stor; En trea med egen täppa med gräsmatta. Just denna ”lilla bit gräs” är svår att sköta på distans. Det känns inte kul att våra vänner ska behöva sköta den i flera år, då vi ju faktiskt kommer bo utomlands ett tag framöver. Så tanken att sälja och köpa något mindre hade slagit oss nu. 


Väl hemma från Öland drog processen igång. En mäklare erbjöd sig att sälja ”vår pärla”. Den skulle fotograferas och läggas ut på Hemnet, så det blev till att styla, vilket för oss innebar att vi bar ut ”allt överflöd” till garaget och städade som tokar. 


I begynnande lågkonjunktur visste ingen hur detta skulle gå. En intensiv bönekampanj inleddes i familjen där jag (Camilla) använde mig av en ”böneapp” i telefonen som plingade fem (!) gånger per dag när det var dags att be! 


På visningen kom det elva par och tittade! Mäklaren var i chock, då det var länge sen de haft så många intressenter på ett objekt. Dagen efter började budgivning. Under 1,5 timma sprutade sms:n med bud som tillslut nådde 25% över utgångsbud! Vi satt som förstenade på våra pinnstolar under hela budgivningen och stirrade ner på vår mobil. Vad hade hänt? Vi hade just sålt vår lägenhet till ett riktigt bra pris! Tack gode Gud!


Redan dagen efter köpte vi en tvåa i ett mysigt område nere i stan (Jönköping). Inom loppet av två dygn satt vi hos två olika mäklare och skrev! 


Sen började vi att packa. Anders fick tag i ett förråd där hela vårt bohag fick plats. Där kommer det stå att till Jul då vi kommer hem igen och kan flytta in i vårt nya hem. Till saken hör att just nu fick man halva priset på tre månaders hyra! Exakt den tid vi behöver förvara våra saker där! 


Visst blev det si och så med den förväntade vilan. Men en sten har fallit från våra hjärtan i sommar. Tänk att det löste sig med både försäljning och köp innan vi åkte tillbaka igen. 


Nu får det bli en liten trädgård i Rumänien istället. Jag är så tacksam och glad för växthuset vi har utanför vårt hus! 


Gud har på nytt visat att han är med oss till 100 procent. Vilken sommar det blev! När Gud gör ett under så gör han det på riktigt! 

Kommentarer

Populära inlägg