Gott nytt

Allt kan bara bli bättre. Så brukar jag tänka när det känns som om det inte skulle kunna bli sämre än det här. 

Vi är några dagar in i det nya året och de har varit bra och välsignade. Det har de verkligen. 


Det gamla året; 2022, slutade dock inte så bra. Vi fick covid när vi kom till Sverige. Jag är verkligen i chock. Jag hade inte alls räknat med detta. Under året som gått så har jag varit helt säker på att vi skulle ”hitta” smittan bland romerna som vi jobbar med i Marghita. Det har hostats och snörvlats i vår närhet mest hela tiden. Men vi har inte blivit sjuka där.


Så kom vi hem och föll som furor. I över en vecka fick vi ligga till sängs och hålla oss för oss själva. Det var inte det vi hade räknat med här hemma.


Sen en vecka tillbaka är vi ”utsläppta” och kan möta vår familj igen. Vi är så tacksamma och glada. Pga en missionskonferens så kommer vi vara i Sverige en vecka till. Denna veckan ska vi bara njuta ihop med barn och barnbarn. Man vill ju passa på när man är på plats.


Samtidigt längtar vi tillbaks till Rumänien och Marghita. Det är nytt år och nu är man sugen på att få sätta igång. 


Här på konferensen har vi fått frågan ”hur går det för er”. Och vi kan frimodigt svara ”att det går bra”. 


Visst var det ett tufft år med många utmaningar (pandemi och krig) men vi känner hur Gud varit med och lett våra steg. Vi börjar sakta men säkert hitta ”vår väg”. Vi förstår mer och mer varför Gud satt oss att jobba just här! 


När vi för några år sen började fundera på att åka utomlands och jobba, så trodde vi helt säkert att det var till Etiopien vi var påväg. Vi visste inte så mycket om Rumänien trots att det är en del av Europa där vi själva bodde och levde.  


Idag är jag så glad att vi antog inbjudan och tog en weekend hos våra vänner i Marghita. Det var som att komma hem. Var vi än gick så kunde vi se oss själva i arbetet där.


Visst hade vi en bild på hur det skulle bli. Det har man ju alltid. Men mycket blev inte alls som vi tänkt. Dock tror vi att Gud hade en tanke, då han satte oss på denna plats.


Det som hände i februari kommer vi sent att glömma. Då fick vi ta emot Ukrainare på flykt; först som transitboende och sedan april -22 driver vi ett mer permanent boende där barn och mammor vill bo till kriget tar slut. Det har inneburit utmaningar som vi inte tänkte från början. Men trots allt har det blivit ganska bra. Ordet ”för den som älskar Gud, samverkar allt till det bästa” har vi många gånger fått påminna oss om. I backspegeln så ser vi hur Gud har varit med oss genom allt. 


Nu blickar vi fram mot ett välsignat 2023. Vi vet att Gud har allt i sin hand. Han vill fortsätta att göra ”det goda” som han startat i Marghita. Det är bara för oss att vila i hans hand. 


Vi fortsätter att dela vår vardag här på bloggen. Hoppas att Du vill fortsätta att följa oss. Vill du se lite mer bilder så hittar du oss på Insta; camillaoanders. 

Nu kör vi 2023. Det bästa ligger framför 🙌🏽


Kommentarer

Populära inlägg