Hjältar

Desto mer vi arbetar inom organisationen ju fler hjältar träffar vi på. Överallt finns de, redo att stötta och hjälpa de som har det svårt. 


På EFI-fadders hemsida kan man läsa att organisationens VISION är att sprida Guds kärlek, utrota diskriminering, skapa rätt för alla till ett värdigt liv och ge människor skydd. Det står vidare att EFI/FCE vill arbeta för positiv utveckling och social integration i samhället. 


Nästan varje dag ser vi exempel på detta. Människor som tidigare levt i utanförskap, lever numera riktigt bra liv. Liv som de aldrig kunnat drömma om innan de mötte våra ”hjältar” i organisationen. 


När Lars och Barbro kom hit för lite mer än 30 år sen så handlade det om att rädda barnen som ”satt fast” på sjukhusen. Alla minns vi bilderna som ”sändes ut” till våra TV - apparater. Det berörde oss, men få av oss gjorde slag i saken och åkte för att ”befria dem”. 


En av våra långtids volontärer delade häromdagen sin berättelse då hen ”hade ordet” på vår morgonsamling. Vår volontär berättade att när hen var i tonåren hade ”de hemska bilderna på TV med barn på sjukhus i Rumänien” tagit tag i vår volontärs hjärta. Det var bilder som dröjde sig kvar länge, länge. 


Många år senare kände vår volontär sig manad att åka till Rumänien för att hjälpa till. Från början var det bara tänkt att hen skulle stanna några veckor. Men istället blev det många år.  


Det är fantastiskt att höra om alla som ”gett sina liv” (i allafall stora delar av dem) för att under längre eller kortare tid hjälpa ”alla dessa mina minsta” i Marghita. Det är stort att nu med egna ögon få se resultatet. 


Just nu sitter jag i soffan i gästhuset och väntar på att minibussen ska svänga in på gården. Min Anders har i sällskap med Lars hämtat ytterligare ett gäng volontärer som har anmält att de vill ge av sin tid här. Klockan är mycket och de har rest mest hela dagen. De ser nog fram emot att äta lite soppa innan de får krypa ner i nybäddade sängar.  


Jag blir varm i hjärtat av alla dessa hjältar. Dörren öppnas och dom är här! När kommer du?  


 

Kommentarer

Populära inlägg