Anders gör succé

Sedan några dagar tillbaks hänger det en fin teckning på vår toalett. Ja, det kan verka konstigt att hänga teckningar på toaletten. Men för att dölja fula hål hängde det tidigare en tavla där med texten ”stor är Guds trofasthet” ett ack så viktigt ord att påminna sig om på morgonen när man borstar tänderna.  

Härom dagen flyttade denna tavlan till köket, så nu fanns det en plats att fylla. Därför tejpades teckningen upp på väggen vid handfatet. Varje morgon påminner den oss om vad det är vi gör här (!) för ibland kan man ju undra om man verkligen gör någon nytta ;)


Anders fick teckningen av en liten pojke. På den står pojkens namn och ”7 ani”. Han har precis börjat skolan. Det är en av killarna som gått i vår förskoleklass nere i Romerbyn. Efter 3 år där så går han nu i skolan med fina resultat. Han är ett bevis på att det vi är med och gör, ger resultat. Förskoleklassen förbereder barnen inför skolstart så de kan hänga med i samma takt som de rumänska barnen. Denna lilla kille, tillsammans med tre andra har så fina resultat så läraren är alldeles lyrisk. Häromdagen när vår pedagog besökte skolan och träffade pojkarnas lärare var det idel lovord. Vår förskolepedagog var stolt som en tupp när hon kom tillbaka därifrån. Tänk!  Det vi gör, gör verkligen skillnad!


Att det var Anders som fick teckningen av pojken förvånar mig inte alls. Min man Anders är så omtyckt av alla! Speciellt bland barnen vi möter gör han succé. Säkert för att han skojar och  uppmärksammar dem när de möts. Men ännu mer för att han är man. En snäll man som bryr sig om dem som den far de saknar. Många av barnen har ingen pappa, så bra män är viktiga i deras liv.  


Ni skulle se barnen i Tisdagsklubben. När Anders hämtar dem med minibussen så vill alla sitta där framme med honom. När vi har tid för lek så vill killarna att han spelar fotboll med dem, samtidigt som tjejerna vill att han ska vara med ”på biljard”. Det är så roligt att se. För oss är ju tiden med barnen lite extra rolig då vi så ofta saknar våra barnbarn som inte är här. När vi varit i barngruppen så känns det alltid så gott i hjärtat. Det ersätter inte våra barnbarn men gör ändå att längtan blir lättare att bära, om du förstår…


Det är inte bara bland barn min man Anders gör succé. Han är verkligen omtyckt av alla. Han är lite av en kändis i stan då han ju jobbar en del på organisationens secondhand butik. Trots att han inte kan språket så bra, så hejar han på alla. Säger något som han kan och ser alltid så glad ut. 

En av våra chefer berättade att hon träffat en kvinna på stan som sa ”Vad han är trevlig den där svensken som ni har på secondhand. Man blir alltid så glad när man kommer dit och möter honom”. 


Jag tänker på ett bibelord från Första Johannesbrevet kapitel 4 och vers 18 där det står; ” Låt oss inte älska med tomma ord utan med handling och sanning”. Det innebär just det att vara en ”ärlig version av sig själv” inte göra sig till för vissa utan vara lika mot alla. Att likt min man sprida glädje och värme omkring sig. Det är ett säkert recept på succé! 


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg