Unga Vuxna

Så ofta vi kan, träffar jag och Anders ett gäng ”unga vuxna”. Oftast i klubben precis innan söndagsgudstjänsten. Vi fikar, samtalar, spelar spel och bara umgås. Det är ett gäng nu vuxna ungdomar som har det gemensamt att de vuxit upp inom organisationen. Endel av dem kom som små barn och omhändertogs i något av FCE:s barnhem eller familjehem som fanns i början på 90 talet. Några kom som tonåringar och fick då bo i något av FCE:s transithem som hjälpte ungdomar som kommit ”snett i livet” att komma på fötter igen. Några av dessa ”unga vuxna” har numera jobb inom organisationen. Andra jobbar på företag ”ute på stan”. 

Det är fantastiskt att se hur bra det har gått för dem. De bor alla i egna boende ”ute på stan” nära varandra i samma område. De är väldigt tighta. Det märks att flera av dem har känt varandra sen de var små. Ja, de är nästan som syskon. Många av dem är ”familjelösa” vilket betyder att de inte alls har kontakt med sin familj eller släkt. Därför blir våra samlingar extra viktiga. Det blir en fast punkt dit de kan komma och bara vara. Anders och jag behöver inte engagera oss mer än att samla dem som vi gör. För ungdomarna har lärt sig att i mångt och mycket ta hand om sig själva.  Det är fint att se vilken omsorg de har om varandra. 


Vi frågar hur de har haft det över jul och nyår. De visar bilder och berättar att de firat både jul och nyår ihop i lite olika grupper. På nyårsafton tex så träffades de allihop utomhus, på en uteplats där de drack läsk och hälsade varandra ”Gott nytt år”. 


Vi pratar om drömmar och vad de vill göra i framtiden. De vet att jobba är viktigt för att få pengar till bostad och mat. Kortsiktigt, om en vecka eller två så vill de göra en tripp tillsammans till Oradea, en större stad 7 mil bort. Innan jul var vi där tillsammans och besökte stadens julmarknad. Den här gången vill de besöka en kyrka som likt ”Hillsong” har mycket bön och lovsång i sina gudstjänster. Efteråt ska vi äta på MC - Donalds, något som vi alla tycker är lite lyxigt då hamburgerkedjan inte finns i vår stad! Sen vill dom ses en lördag för att spela lite volleyboll. ”Förr i tiden” när FCE hade många långtidsvolontärer boendes här, så var det något man gjorde ofta. Sist vi gjorde detta så tror Anders att han bröt sitt finger. Vi är ju inga ungdomar längre så vi får se upp med vad vi gör.. Hans finger är fortfarande inte helt ok, så han får ta det försiktigt nästa gång. 


Ja, här i organisationen skiftar våra arbetsuppgifter från dag till dag. Vi ber dagligen till Gud att vi ska få vara hans händer, fötter och hjärtan här på den plats där han har satt oss att vara. Att vara ”händer och fötter” KAN innebära att spela volleyboll med ett gäng Unga vuxna. Det KAN innebära att som jag gör ibland; laga mat med romska kvinnor i ett kök. Att ”ha ett hjärta för någon” KAN innebära att handgripligen dela ut mat till familjer som behöver få något att äta eller så kan det betyda att ge ett leende till någon man går förbi som inte är så glad. I bibeln står det ”vad Du har gjort mot en av mina minsta, det har Du gjort mot mig” Gud älskar när vi bryr oss om varandra! Gud älskar dej ❤️

Kommentarer

Populära inlägg