Ett strå till stacken

Det är intressant att se HUR alla bidrar med något när de kommer hit som besökare eller som volontärer. Även om de inte tror att de bidrar med något, så bidrar ALLA med något på sitt speciella vis. 

Här om veckan när vår äldsta son var här med sin familj, så tänkte de nog att det ”bara” var ett besök. Men när de befann sig i gästhuset observerade sonen att våra utrymningskartor inte stämmer, och som den byggnadsingenjör han är så ”ritade” han snabbt nya!


När våra barnbarn besökte vårt dagcenter för unga vuxna med speciella behov så observerade jag hur lyckliga några av kvinnorna blev. De sa ”vi tycker så mycket om barn” och det  hade jag ingen aning om. Tänk att våra barnbarn fick lysa upp deras dag en strimma. 


När sen våra vänner från Värnamo kom på besök så tänkte vi nog inte att de skulle jobba alls. De var här för att fira påsk med oss, samt få se vad vi jobbar med. 


Men som alltid så slutade det med att de hjälpte oss med lite praktiskt. Lampor byttes, hållare för växter skruvades upp och flera fönster fick  mörkläggningsgardiner uppsatta, vilket kommer bli bra för kommande gäster som ska sova där.


Vi brukar säga ”att här finns det  något för alla”. Om de som kommer hit utgår från sin egen förmåga och gåva så hittar alla något som passar för dem. 


Ofta så tänker våra besökare ”att jag har inget att komma med” men när de åker hem så har de alltid med sig en varm känsla i sitt hjärta; Att ge någon ett leende, ett handslag eller ”bara ett hej” är också att vara till välsignelse här. Här finns det så många människor som bara längtar efter att bli sedda. 


Just nu har vi besök av en större grupp från en plats utanför Alingsås. Det är en grupp bestående av människor i alla åldrar. Män och kvinnor samt ungdomar som tillsammans bildar en härlig ”enhet”. 


För visst är det bästa när vi kompletterar varandra! De som är äldre orkar inte lika mycket som de unga. Men de äldre bär på så mycket visdom och erfarenhet som de unga kan ha stor användning av. 


Tillsammans gör vi iordning ett stort hus som står tomt. Redan dag ett så tog våra unga killar sig an att måla ett staket. På ett kick var de klara. Under tiden tvättade de äldre männen husets fasad. Det är ett ”hundjobb” inte glamoröst på något sätt. Men nu efter några dagars tvätt är det dags för målning. Det är en vacker syn där alla står sida vid sida och målar på ”den höjden” som varje person når! Den som är minst höjdrädd jobbar längst upp i en skylift. En vacker bild där alla hjälps åt!


Vi är så tacksamma för alla Er som lägger några dagar hos oss i Marghita. Utan er skulle vi inte kunna hjälpa lika många som vi faktiskt kan idag!


Och till dej som inte kan komma hit och hjälpa till så finns ju möjligheten att swisha en gåva. Du kanske vill bli månadsgivare och ge mera regelbundet till projekten här? Gå in på EFI-fadders hemsida. Där kan man signa upp med valfri summa. Varje liten krona kommer till välsignelse/hjälp här. Tack för att Du vill ge din gåva till oss EFI/FCE. Tillsammans är vi med och drar vårt strå till stacken. 


Kommentarer

Populära inlägg